Nicolaasschool
Alle kinderen van de school zaten in hun klas te wachten tot er een seintje zou komen dat we de Sint zouden gaan binnenhalen. Opeens komen er twee pieten de school binnenstormen. Ze waren aardig overstuur. Wat bleek, de pakjes van de Nicolaasschool waren in de sloot terecht gekomen. Of wij, de kinderen van de Nicolaasschool, de pieten konden komen helpen. Misschien hadden wij een idee hoe de Pieten de pakjes uit de sloot konden halen.
Alle kinderen van de school gingen in een lange stoet achter de twee Pieten aan. Van verre zagen we de pakjes al liggen. Het had gevroren en de pakjes lagen op het ijs. Maar ja, nu moesten ze er nog af.
Gelukkig had meester Ruud een topplan. Hij belde de reddingsbrigade. Binnen no time was die ter plaatse. De mannen van de reddingsbrigade hadden een reddingsboot meegenomen. En wie zaten er op de boot? Een aantal Pieten, de Sint en natuurlijk de mannen van de reddingsbrigade. Iedereen stapte uit om te kijken hoe ze de pakjes van het ijs konden halen. En van de mannen van de reddingsbrigade probeerde op het ijs te staan. Maar je snapt het al, het had maar n nachtje gevroren en hij zakte door het ijs. Maar door het speciale pak dat hij aan had werd hij niet nat en ging hij aan de slag om de pakjes uit het water te halen. Hij werd geholpen door een andere man die zich ook in het water had laten zakken.
De pakjes werden gered en keurig aan de Pieten gegeven. Zo liep het toch nog goed af en kon het feest gaan beginnen. Dank je wel ReddingsBrigade IJsselstein voor jullie hulp!

foto's
Weetje, eigenaardigheden, grapjes en info. U leest het allemaal in de...
Gister al een prachtig optreden voor opa's, oma's en andere genodigden....