Gym en rekenen tegelijk

In groep 3 hebben wij een gymrekenles gehouden. De kinderen moesten een aantal kaartjes met daarop de cijfers van 1 tot 20 in de goede volgorde ophalen aan de andere kant van de zaal. Daarna moesten zij deze cijfers in de goede volgorde op de mat leggen.
Maar niet alle kaartjes waren aanwezig. Zo was er een groepje dat de 3 miste, of een groepje dat zelfs de 4 en 5 miste. De kinderen moesten dus steeds op zoek naar het kleinste getal en hielpen elkaar door het volgende cijfer vast te roepen.
Het volgende kind mocht pas vertrekken als het kind ervoor het cijfer op zijn plek had gelegd.
Het was een goede oefening in samenwerken, op volgorde leggen van de cijfers en beweging. De kinderen waren zo druk bezig dat de les omvloog.

​​​​​​  filmpje